З італійським колоритом: як приготувати паску-панеттон

З італійським колоритом: як приготувати паску-панеттон

У світі кулінарії існує безліч традиційних страв, що символізують свята та обряди різних культур. Однією з таких страв є паска – символ святкування Великодня для багатьох православних та греко-католиків. Однак коли настає час готувати ці смачні і символічні ласощі, чому б не вдихнути в нього трохи італійського колориту?

Як готувати паску, схожу на класичний італійський панеттоне.

Складові

Для опари:

Дріжджі (50 г)

Молоко (150 мл)

Борошно (150 г)

Для здобного тіста:

Олія 82% (200 г)

Молоко (150 мл)

Жовтки (3 шт.)

Цукор (200 г)

Борошно (500 г)

Додаткові інгредієнти для тіста:

Білки (2 шт.)

Сіль (щіпка)

Борошно (150 г)

Для начинки:

Родзинки (200 г)

Коньяк (30 мл)

Цедра з 0,5 лимона

Цедра з 0,5 грейпфрута

Кардамон (4-5 шт.)

Куркума (0,5 ч. л.)

Мускатний горіх (0,5 ч. л.)

Ванільний цукор (16 г)

Приготування:

Опара. У мисці розмішайте дріжджі з теплим молоком, потім додайте муку і перемішайте до отримання однорідної маси. Накрийте плівкою і залиште на 30-40 хвилин для активації дріжджів.

Здобне тісто. У каструлі змішайте молоко та олію, підігрійте, щоб олія розтанула. В іншому посуді збийте жовтки з цукром до утворення пишної маси, потім додайте молочно-олійну суміш і добре перемішайте.

Поступово додайте борошно, що просіює, вимішуючи тісто до однорідності.

Перемішайте опару і тісто здобне, потім накрийте плівкою і залиште підніматися в теплому місці на 1-1,5 години.

Підготовка начинки. Залийте ізюм коньяком, додайте ванільний цукор, цедру лимона та грейпфрута, куркуму, мускатний горіх та подрібнені зерна кардамону. Добре перемішайте.

Формування тіста. Додайте начинку з|із| родзинок і ароматних спецій в тісто, потім додайте ще трохи борошна і ретельно вимішайте.

Вторинна підготовка та випічка. Залиште тісто підніматися ще на 1 годину, потім додайте збиті білки з сіллю і акуратно перемішайте. Сформуйте з тіста кулі та розкладіть їх у форми. Залиште ще на 20-30 хвилин для підйому. Потім випікайте в розігрітій духовці при 200 ° С протягом 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 ° С і дайте паскам допікатися ще 20-30 хвилин.

Декорація та подача. Після випічки залиште паски трохи охолонути, потім прикрасьте їх на свій смак, використовуючи глазур або інші декоративні елементи.

You cannot copy content of this page