Ми знаємо про те, що смак кавового напою завжди можна покращити за допомогою різних добавок.
Наприклад, багато хто додає корицю і мускатний горіх для аромату та відтінку смаку.
Інші додають трохи олії та солі для того, щоб зробити смак м’яким, ніжним та приємним. Але є й незвичайні інгредієнти.
Що гурмани додають у каву?
Червоний перець
Йдеться про прянощі в горошку, який попередньо подрібнюють за допомогою ступки або кавомолки.
Червоний перець надає незвичайного аромату і легкої гострини. Багато перцю додавати не варто, інакше його смак стане домінуючим.
Цедра цитрусових
Такий варіант іноді можна зустріти у кав’ярнях, які люблять експериментувати із напоєм. Цедра надає неймовірного відтінку смаку, який точно не вийде забути. На стандартну порцію кави знадобиться маленька ложка цедри. Її вводять у турку. Каву потім краще відфільтрувати.
Часник
Цей варіант, мабуть, здатний здивувати навіть найдосвідченіших гурманів. Цікавий факт полягає в тому, що характерного аромату та присмаку часнику не відчуватиметься. Натомість сам напій отримає більш інтенсивний смак. Додавати часник варто правильно, щоби не зіпсувати напій. Для цього потрібно розділити навпіл часточку часнику за допомогою ножа і варити каву разом з цим компонентом.
Перед подачею часник, зрозуміло, треба забрати. Можна відправляти і цілу часточку, але в такому разі ефект буде слабшим.
Мед
Цей компонент частіше можна спостерігати разом із чаєм, імбирним напоєм та різними морсами. Але і до кави мед чудово підходить. Завдяки компоненту у напою з’явиться приємний відтінок смаку, що нагадує карамель.