Як зрозуміти, хороша кава чи ні: 3 ключові ознаки

Як зрозуміти, хороша кава чи ні: 3 ключові ознаки

Прийняти рішення, чи варто купувати ту чи іншу упаковку кави зможе навіть непрофесіонал.

Одна з ознак, на яку варто звернути увагу, – не ціна, всупереч поширеній думці, а термін придатності або дата обсмажування.

Якщо цих даних на упаковці немає, від покупки краще відмовитися – так само, як і у випадку, коли термін придатності добігає кінця або відсутній клапан дегазації.

Другий момент, який обов’язково слід уточнити тим, хто віддає перевагу суміші, – склад напою.

У класичному варіанті для приготування еспресо міститься 80% арабіки, що забезпечує смак і аромат, і 20% робусти – вона відповідає за міцність та зниження кислинки.

Обов’язково оцініть зовнішній вигляд зерен.

Як правило, зерна, що володіють первинними дефектами, до обсмажування не доходять, але в цьому процесі можуть бути допущені помилки.

Вам не підходять зерна, у яких обуглена зовнішня частина, ембріон зерна, а також ті екземпляри, на яких є круглі западини невеликого розміру, що скидаються на кратери.

You cannot copy content of this page