Як зробити пінку на каву в домашніх умовах: які секрети приховують бариста
Приготувати капучино або латте, та й будь-який інший вид кави з молочною пінкою, простіше простої, коли під рукою є кавоварка.
Але навіть у тому випадку, коли ваша кухня не обладнана необхідною технікою, є шанс насолодитися приголомшливим напоєм.
Щоправда, зовсім без обладнання обійтися не вдасться – знадобиться віночок чи міксер, а також посуд для збивання молока.
Ну і, зрозуміло, самому молоко – причому чим жирніше, тим краще. Ідеальний варіант – домашнє.
Отже, достатньо підігріти молоко до гарячого стану (не кип’ятіть), після чого можна приступати до збивання.
Коли продукт досить загусне, перекладіть пінку в чашку з кавою і прикрасьте топінгом – наприклад, карамельним сиропом.
А якщо ви не хочете, щоб пінка вмить опала, скористайтеся невеликими хитрощами.
Так, додавати молочну пінку варто лише у теплу склянку – у холодній ємності вона одразу ж осяде.
Процес збивання краще здійснювати в глибокій ємності – так ви вбережете себе від бризок, тримаючи віночок, міксер або просту виделку, якою, до речі, також можна збити молоко під нахилом.