Як правильно заварювати чай: 3 поширені помилки

Як правильно заварювати чай: 3 поширені помилки

Любителі чаю іноді замислюються над тим, скільки часу треба заварювати напій, яка температура води, скільки грам на одну чашку.

На всі ці питання є точні відповіді, які допоможуть підвищити якість завареного напою вдома.

Кількість заварки
На 200 мл води беруть 2 гр. (1 ч. л.) чаю. Якщо додати більше, то напій вийде гіршим або втратить справжній смак та аромат. Занадто міцний чай містить високу кількість фторидів. Їхнє накопичення в організмі веде до розвитку проблем в організмі.

Час заварювання
Все залежить від сорту. Так, чорний чай, улун, пуер заварюють 3-5 хв, зелений і білий – 2-3 хв. Тизан є відваром з цілющих трав. Його заварюють 5 хв.

При тривалому заварюванні фенол, ліпіди та ефірні олії окислюються. Це знижує користь теїну і псує смак та аромат напою.

Температура заварювання
Середня температура становить 95 °C. Але є поради для певних сортів. Наприклад, чорний чай, улун, пуер, тизан – 100 °C. Що стосується білого та зеленого чаю – оптимальна температура знаходиться в межах 75-85 °C.

You cannot copy content of this page