Як правильно варити гречку, поради від досвідчених господинь

Як правильно варити гречку, поради від досвідчених господинь

Гречана крупа для людини є дуже корисною їжею, тому що в ній містяться вітаміни та мікроелементи, потрібні організму.

Особливо цінним є залізо, тому що воно переносить кисень до тканин.

Для приготування смачної та розсипчастої каші скористайтеся простими та доступними лайфхаками.

Потрібно ретельно перебрати гречану крупу та видалити сторонні предмети та сміття.
Гречку необхідно добре промити під проточною водою або замочити на 6 годин у воді, а потім промити її, доки вода не буде чистою.

Також потрібно протягом 3-4 хвилин просмажити крупу на сухій сковороді.

Воду та крупу потрібно взяти у пропорції 2:1.

Після закипання необхідно одразу її посолити та зменшити вогонь на мінімум.

Протягом варіння каші додають спеції та ароматні трави.

Наприкінці, коли вода повністю випарується, кладуть у кашу шматок вершкового масла і прикривають кришкою.

Гречана каша в мультиварці
Час приготування – 25-30 хвилин. У чашу мультиварки кладуть відразу гречану крупу та заливають її водою. Використовують для варіння режим “Каша” або “Крупа”.

Гречка в мікрохвильовій печі
Місткість повинна бути придатною для такої грубки. Заливають крупу водою, прикривають кришкою, виставляють на 7 хвилин і потужністю 800 Вт. Після цього добре перемішують і повертають її в мікрохвильову піч ще на 5-7 хвилин.

Гречана каша в духовці
Беруть ємність із жароміцними властивостями. Її наповнюють водою, кладуть туди гречану крупу, прикривають кришкою і готують протягом 30-40 хвилин у нагрітій до 170 градусів духовці. Після закінчення залишають настоятися ще 10 хвилин.

You cannot copy content of this page