Як правильно обрати смачний зефір. Та чи можна, за виглядом, дізнатися, з чого приготували його?

Зефір – улюблені ласощі всіх дітей. Він такий м’який, ароматний, повітряний. Здається, що його можна з’їсти неймовірну кількість і не насититися приємним смаком. Але при покупці зефіру потрібно знати, які інгредієнти входять до його складу. Для того, щоб ви купили дійсно справжній продукт і отримали максимум задоволення.

Тому, як правильно вибирати зефір?

Якщо ви злегка натиснете пальцями на край зефіру і відпустите його, то він відразу ж повинен повернути свою первісну форму. Поверхня зефіру, яка покрита цукровою пудрою, повинна мати чіткий малюнок, а сама пудра не повинна розпливатися і танути на самій поверхні.

Уважно огляньте продукт, бо якісний – має білий колір. Якщо ж в нього додають харчові барвники, це привід задуматися, що саме хотів замаскувати кольором виробник, так як справжній зефір – білосніжний, і не потребує забарвлення.

Часто можна бачити зефір сіруватого кольору. Таке трапляється, якщо його виготовляють: із морожених або сухих білків, з додаванням желатину або питної соди та оцтом. Від морожених білків зефір втрачає білосніжність, від желатину – легкість. І в підсумку виходить продукт сіруватий всередині, гумовий на смак і неприємного бруднуватого кольору.

Якщо зефір приготували з додаванням агар-паточному сиропі з високою масовою часткою вологи, тоді він буде мати тягучу структуру і консистенцію. Такий продукт є не дуже приємним, тому що він починає в’язнути на зубах.

Зефір в шоколаді, виготовлений на основі пектину і натурального яблучного пюре, матиме класичний ніжний смак з фруктовою кислинкою. Який абсолютно не схожий на смак виробу на основі агару і джему.

Якщо зефір покритий натуральним шоколадом, поверхня його буде блищати при сонячному світлі. А якщо ви помітите, що поверхня шоколаду  має матовий блиск, це ознака того, що шоколад був зроблений з кондитерської глазурі, яка напевно містить сою і жири.

Шоколадна глазур повинна бути нанесена на поверхню рівномірно, тобто бути гладкою. Якщо ж там є місця, що не покрилися шоколадом або шоколад має злегка підталий вид, то це говорить про неправильне зберігання, і такий зефір краще не купувати.

Фото з pexels. сom

You cannot copy content of this page