Оцет – це доволі частий помічник на нашій кухні. Він використовується для приготування страв з риби і м’яса, для салатів, маринадів та інших кулінарних цілей. Оцет доповнює смак продуктів, додає пікантності і в той же час покращує травлення.
Як вибрати оцет, щоб він порадував якістю?
- Під столовим оцтом мається на увазі водний розчин оцтової кислоти.Це прозора рідина без кольору, сторонніх включень і осаду.Смак столового оцту кислий, без різких і сторонніх присмаків.
- Якісний оцет являє собою прозору рідину без помутнінь.
- У пляшці можлива наявність незначного осаду, який викликаний присутністю пектинових і інших речовин.
- Колір оцту залежить від того, з якої сировини він отриманий.
- Всі види харчових оцтів кислі на смак і мають характерний запах, без сторонніх присмаків і запахів.
Як обрати оцет?
Якщо рідина каламутна або має піну у горлечка, це вказує на порушення в її складі.
Для консервування продуктів багато хто купує синтетичний продукт, на етикетці якого має бути зазначено «столовий оцет», «есенція» або «оцтова кислота». Такий товар дешевше, ніж натуральна продукція.
Якщо ви хочете купити натуральний оцет, шукайте відповідний напис на етикетці, де також можуть бути слова «біохімічний».
Краще купувати оцет в скляній тарі, так як пластикові ємності не призначені для тривалого зберігання.
У складі якісного продукту відсутні консерванти, барвники та інші добавки такого роду. Допустимі тільки спеції і трави.
У хороших бальзамічних і винних оцтів трохи тягуча густа консистенція.
Для яблучного оцту стандартна міцність 3-6%, якщо вона вища, таку продукцію купувати не варто.
Найпоширеніші види оцту – бальзамічний, винний, рисовий, яблучний і хересний. Марочним бальзамічним і винним оцтом з часом властиво визрівання, що покращує їх смак,але і відповідно впливає на високу вартість.
Фото з pixabay.com
Передрук матеріалу без гіперпосилання на womens-secrets.com.ua заборонений