Побалувати себе рибкою на обід чи вечерю люблять багато хто. Але як пекти рибу в духовці, щоб це було просто, швидко та смачно? Запам’ятайте цей рецепт і обов’язково використовуйте жирну сметану.
Складові:
- Риба (будь-яка)
- 4 яйця
- Цибуля
- 2–3 ложки жирної сметани
- Сир (твердий)
Приготування:
1. Підготовка риби:
Все залежить від того, що ви взяли. Якщо це готове філе, наріжте його порційними шматочками. Якщо ціла риба, доведеться попрацювати: очистити, помити, видалити, по можливості, кістки, а потім нарізати. Викладіть рибу у форму для запікання, змащену маслом.
2. Підготовка заливки:
Змішайте всі інгредієнти для заливки: яйця, сметану та дрібно нарізану цибулю. Сир поки не додавайте. Отриманою сумішшю залийте рибу.
3. Сир:
Присипте рибу тертим сиром.
4. Запікання:
Риба запікається швидко – буквально 20 хвилин при температурі 190 °C.
Як ви зазвичай готуєте рибу? Можливо, у вас є свій секрет, яким варто поділитися?
Фото ілюстративне.