Шампанське може зникнути через глобальне потепління

Шампанське може зникнути через глобальне потепління

Дослідники з Кремнієвої долини дійшли висновку, що шампанське може зникнути через глобальне потепління.

За даними фахівців, сорти винограду Шардоне, Піно Пуар та Піно Менье, які використовуються майже у всіх видах шампанського, знаходяться на межі зникнення через зміни погодних умов.

«Шампанське – унікальний напій. Йому потрібні теплі та сонячні дні для насиченого смаку, а також прохолодні ночі для формування кислотності», – розповів один із авторів дослідження Вілл Клеттер.

За його словами, через зміну клімату сонячні дні можуть стати надто теплими, а прохолодні ночі можуть зникнути, повідомляє CNN.

Раніше вчені з Австрійського університету у Відні за допомогою комп’ютерного моделювання встановили, які процеси відбуваються під час відкорковування пляшки шампанського. Результати показали, що потік газу може досягати швидкості, що в півтора рази перевищує швидкість звуку.

You cannot copy content of this page