Шампанське може зникнути через глобальне потепління
Дослідники з Кремнієвої долини дійшли висновку, що шампанське може зникнути через глобальне потепління.
За даними фахівців, сорти винограду Шардоне, Піно Пуар та Піно Менье, які використовуються майже у всіх видах шампанського, знаходяться на межі зникнення через зміни погодних умов.
«Шампанське – унікальний напій. Йому потрібні теплі та сонячні дні для насиченого смаку, а також прохолодні ночі для формування кислотності», – розповів один із авторів дослідження Вілл Клеттер.
За його словами, через зміну клімату сонячні дні можуть стати надто теплими, а прохолодні ночі можуть зникнути, повідомляє CNN.
Раніше вчені з Австрійського університету у Відні за допомогою комп’ютерного моделювання встановили, які процеси відбуваються під час відкорковування пляшки шампанського. Результати показали, що потік газу може досягати швидкості, що в півтора рази перевищує швидкість звуку.