Рулетики з лаваша (три варіанти: з ковбасою, шпротами та крабовими паличками)

Рулетики з лаваша (три варіанти: з ковбасою, шпротами та крабовими паличками)

Сьогодні я покажу вам відразу три рецепти чудової закуски до святкового столу! Їхня суть однакова – це рулетики з лаваша. Однак вони мають настільки різноманітну начинку, що абсолютно несхожі один на одного! До того ж приготування рулетів із лаваша займає лише близько 10 хвилин. Тож господині обов’язково повинні взяти рецепт на замітку!

Продукти

Для рулетиків зі шпротами, сиром та маринованими огірками:

Лаваш вірменський – 0,5 аркуша

Яйця – 3 шт.

Шпроти – 150 г

Сир – 150 г

Майонез – 3 ст. ложки

Часник – 2 зубчики

Огірки мариновані – 10 шт.

Петрушка свіжа – 1 пучок

*

Для рулетиків з крабовими паличками:

Лаваш вірменський – 0,5 аркуша

Яйця – 2 шт.

Сир – 100 г

Крабові палички – 150 г

Майонез – 4 ст. ложки

*

Для рулетиків з корейською морквою та копченою ковбасою:

Лаваш вірменський – 0,5 аркуша

Ковбаса копчена – 150 г

Корейська морква – 150 г

Яйця – 3 шт

Майонез – 3 ст. ложки

крок №1

Для початку необхідно курячі яйця вимити та поставити варитися. Я варю 8 яєць відразу, на всі 3 рецепти рулетиків з лаваша.

крок №2

Перший рецепт: рулети з лаваша зі шпротами, сиром та маринованими огірками.

У глибокій мисці змішуємо 3 ст. ложки майонезу та 2 зубчики часнику, пропущені через прес. Перемішуємо вміст миски.

крок №3

Натираємо на великій тертці 150 г сиру.

крок №4

Нарізаємо 10 маринованих корнішонів.

крок №5

Нарізаємо невеликий пучок петрушки.

крок №6

Поки ми готували інгредієнти, яйця мали зваритися. Перекладаємо їх із окропу в холодну. Робиться це для того, щоб їх можна було без проблем очистити.

крок №7

Очищуємо яйця. Якщо ви все робили, як я радив, то чиститись вони будуть дуже легко. Для першого рецепту рулетиків з лаваша мені знадобиться 3 відварені яйця. Натираємо їх на великій тертці.

крок №8

Беремо вірменський лаваш, складаємо його навпіл і розрізаємо на 2 частини.

крок №9

Одну частину змащуємо приготованим майонезом з часником.

крок №10

Далі на всю поверхню лаваша викладаємо яйця, сир, петрушку та мариновані огірки.

крок №11

У середину листа лаваша викладаємо шпроти.

крок №12

Згортаємо рулет із лаваша з начинкою. Намагаємося зробити це якомога щільніше. Загортаємо рулет у фольгу і забираємо в холодильник на 30 хвилин.

крок №13

Перейдемо до приготування рулетиків із лаваша з крабовими паличками. На великій тертці натираємо крабові палички, 2 яйця та 100 г сиру. У глибокій мисці з’єднуємо яйця, сир та крабові палички. Додаємо 4 ст. ложки майонезу. Перемішуємо вміст миски.

крок №14

Поступово наносимо суміш на половину листа вірменського лаваша. Згортаємо рулет якомога щільніше.

Загортаємо його у фольгу і забираємо в холодильник на 30 хвилин.

крок №15

Останній на сьогодні рецепт – це рулетики з корейською морквою та копченою ковбасою. Беремо 150 г моркви по-корейськи та подрібнюємо її.

крок №16

На великій терці натираємо 3 яйця.

крок №17

Поздовжніми брусочками нарізаємо 150 г ковбаси. Я використовую “Краківську”, ви можете взяти будь-яку іншу. Головне, щоб вона була копчена.

крок №18

У глибоку миску поміщаємо подрібнену раніше моркву по-корейськи, 3 потерті на великій тертці яйця і 3 ст. ложки майонезу. Перемішуємо вміст миски.

крок №19

Розподіляємо його рівномірно по половині вірменського лаваша. Брусочки копченої ковбаси викладаємо на лаваш паралельно до лінії, по якій ми будемо згортати рулет.

крок №20

Щільно згортаємо лаваш у рулет.

крок №21

Загортаємо рулет із лаваша у фольгу і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

крок №22

Через півгодини дістаємо рулети з холодильника і обережно, щоб вони не втратили свою форму, нарізаємо їх на шматочки товщиною приблизно 1,5-2 см. У такому вигляді ми подаватимемо їх на стіл.

крок №23

Серверуємо рулетики з лаваша на блюдо і подаємо на стіл. Смачного!

You cannot copy content of this page