Рулетики з лаваша (три варіанти: з ковбасою, шпротами та крабовими паличками)
Сьогодні я покажу вам відразу три рецепти чудової закуски до святкового столу! Їхня суть однакова – це рулетики з лаваша. Однак вони мають настільки різноманітну начинку, що абсолютно несхожі один на одного! До того ж приготування рулетів із лаваша займає лише близько 10 хвилин. Тож господині обов’язково повинні взяти рецепт на замітку!
Продукти
Для рулетиків зі шпротами, сиром та маринованими огірками:
Лаваш вірменський – 0,5 аркуша
Яйця – 3 шт.
Шпроти – 150 г
Сир – 150 г
Майонез – 3 ст. ложки
Часник – 2 зубчики
Огірки мариновані – 10 шт.
Петрушка свіжа – 1 пучок
*
Для рулетиків з крабовими паличками:
Лаваш вірменський – 0,5 аркуша
Яйця – 2 шт.
Сир – 100 г
Крабові палички – 150 г
Майонез – 4 ст. ложки
*
Для рулетиків з корейською морквою та копченою ковбасою:
Лаваш вірменський – 0,5 аркуша
Ковбаса копчена – 150 г
Корейська морква – 150 г
Яйця – 3 шт
Майонез – 3 ст. ложки
крок №1
Для початку необхідно курячі яйця вимити та поставити варитися. Я варю 8 яєць відразу, на всі 3 рецепти рулетиків з лаваша.
крок №2
Перший рецепт: рулети з лаваша зі шпротами, сиром та маринованими огірками.
У глибокій мисці змішуємо 3 ст. ложки майонезу та 2 зубчики часнику, пропущені через прес. Перемішуємо вміст миски.
крок №3
Натираємо на великій тертці 150 г сиру.
крок №4
Нарізаємо 10 маринованих корнішонів.
крок №5
Нарізаємо невеликий пучок петрушки.
крок №6
Поки ми готували інгредієнти, яйця мали зваритися. Перекладаємо їх із окропу в холодну. Робиться це для того, щоб їх можна було без проблем очистити.
крок №7
Очищуємо яйця. Якщо ви все робили, як я радив, то чиститись вони будуть дуже легко. Для першого рецепту рулетиків з лаваша мені знадобиться 3 відварені яйця. Натираємо їх на великій тертці.
крок №8
Беремо вірменський лаваш, складаємо його навпіл і розрізаємо на 2 частини.
крок №9
Одну частину змащуємо приготованим майонезом з часником.
крок №10
Далі на всю поверхню лаваша викладаємо яйця, сир, петрушку та мариновані огірки.
крок №11
У середину листа лаваша викладаємо шпроти.
крок №12
Згортаємо рулет із лаваша з начинкою. Намагаємося зробити це якомога щільніше. Загортаємо рулет у фольгу і забираємо в холодильник на 30 хвилин.
крок №13
Перейдемо до приготування рулетиків із лаваша з крабовими паличками. На великій тертці натираємо крабові палички, 2 яйця та 100 г сиру. У глибокій мисці з’єднуємо яйця, сир та крабові палички. Додаємо 4 ст. ложки майонезу. Перемішуємо вміст миски.
крок №14
Поступово наносимо суміш на половину листа вірменського лаваша. Згортаємо рулет якомога щільніше.
Загортаємо його у фольгу і забираємо в холодильник на 30 хвилин.
крок №15
Останній на сьогодні рецепт – це рулетики з корейською морквою та копченою ковбасою. Беремо 150 г моркви по-корейськи та подрібнюємо її.
крок №16
На великій терці натираємо 3 яйця.
крок №17
Поздовжніми брусочками нарізаємо 150 г ковбаси. Я використовую “Краківську”, ви можете взяти будь-яку іншу. Головне, щоб вона була копчена.
крок №18
У глибоку миску поміщаємо подрібнену раніше моркву по-корейськи, 3 потерті на великій тертці яйця і 3 ст. ложки майонезу. Перемішуємо вміст миски.
крок №19
Розподіляємо його рівномірно по половині вірменського лаваша. Брусочки копченої ковбаси викладаємо на лаваш паралельно до лінії, по якій ми будемо згортати рулет.
крок №20
Щільно згортаємо лаваш у рулет.
крок №21
Загортаємо рулет із лаваша у фольгу і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
крок №22
Через півгодини дістаємо рулети з холодильника і обережно, щоб вони не втратили свою форму, нарізаємо їх на шматочки товщиною приблизно 1,5-2 см. У такому вигляді ми подаватимемо їх на стіл.
крок №23
Серверуємо рулетики з лаваша на блюдо і подаємо на стіл. Смачного!