Особливості приготування паски в різних країнах світу: чим відрізняються рецепти

Особливості приготування паски в різних країнах світу: чим відрізняються рецепти

Як готують паски в різних країнах світу

Польща

У Польщі цю святкову випічку називають «Babka wielkanocna». Основні інгредієнти польських пасок — борошно, цукор, яйця, сіль, дріжджі та вершкове масло. Щоб додати різноманітності до смаку та текстури, сучасні господині можуть також включати до складу сухофрукти, цедру та інші добавки.

Готують польську паску в такий спосіб: спочатку готують основне тісто, а потім додають сухофрукти. Після цього тісто залишають підходити на дві години у теплому місці. Потім формують паску і випікають у духовці протягом приблизно 60 хвилин.

Великобританія

У Великій Британії пасок постає у вигляді справжнього кулінарного шедевра з ніжною начинкою, яка буквально тане в роті. Цей десерт готується із подрібненого мигдалю з додаванням яєць та цукру.

Приготування тіста не має особливих відмінностей від стандартних рецептів, але прикраса паски відрізняється. На честь апостолів паска може бути прикрашена 12 кульками з марципану.

Португалія

У Португалії святкову випічку називають Folar da Páscoa. Для тіста використовують борошно, яйця, цукор, вершкове масло, молоко та дріжджі. Секретний рецепт включає мускатний горіх, родзинки та аніс. Після того, як тісто підійде приблизно 1,5-2 години в теплому місці, з нього формують круглу булочку, яку випікають у духовці 30-40 хвилин. Для прикраси використовують яйця червоного кольору та м’яту.

Греція

У Греції святкова страва відрізняється щільним тестом та незвичайними добавками, такими як ядра дикої вишні, які перемелені на порошок і мають характерний запах троянди, а також мастиха — смола мастикового дерева, яку перетирають у порошок. Рецепт тісту залишається стандартним, а після наполягання його слід відправити до духовки на годину. Для прикраси використовують мигдаль та горіхи.

Італія

В Італії використовуються стандартні продукти для тісту і головна відмінність полягає в добавках. Паска випікається в духовці протягом 40 хвилин, а для прикраси використовуються цукати та глазур.

Франція

Французька паска вирізняється ніжним тістом, роблячи його солодким і неймовірно смачним. Приготування Великодня займає 60 хвилин. Щодо декору, тут французи виявляють всю свою фантазію.

You cannot copy content of this page