Марокканські млинці (Baghrir) на дріжджах

Марокканські млинці на дріжджах

Марокканські млинці багрир (Baghrir) виходять такими повітряними та пухкими, що навіть складно повірити, що вони справжні! Тануть у роті – це про них. А головне, марокканські дріжджові млинці на воді, з манкою, готуються неймовірно просто, швидко і з продуктів, які завжди є на кухні.

Ці млинці смажаться ТІЛЬКИ з одного боку.

Крок 1.

Як зробити марокканські млинці з манкою з дірочками на дріжджах? Підготуйте продукти. Дріжджі краще використовуйте швидкодіючі, тому що вони відразу змішуватимуться з борошном. Воду злегка підігрійте, вона має стати приємно теплою на дотик, але не гарячою.

Крок 2

Візьміть миску, всипте в неї манку, борошно, цукор, сіль і дріжджі (якщо ви використовуєте звичайні дріжджі, що не швидкодіють, то попередньо розведіть їх у невеликій кількості теплої води). Розпушувач поки не всипайте, він додається пізніше. Змішайте сухі інгредієнти.

Крок 3

Влийте в суху суміш теплу воду, розмішайте. А потім збийте суміш міксером або занурювальним блендером протягом 3-4 хвилин. І ось тільки зараз всипте розпушувач і знову перемішайте тісто міксером. Воно має стати як рідка сметана.

Крок 4.

Накрийте миску з рушником і залиште постояти 30 хвилин. За цей час воно трохи зросте в об’ємі та заплямується.

Крок 5.

Ще раз розмішайте тісто міксером.

Крок 6

Розігрійте на сильному вогні сковороду, змастіть її краплею олії для смаження. Вилийте в центр трохи тіста, трохи повертайте сковороду, щоб воно розтеклося тонким шаром. Я пекла невеликі млинці, розміром не на всю сковороду, але можна зробити їх і більше. Відразу розстеліть поруч рушник, на який зніматимете готові млинці.

Крок 7.

Смажте марокканські млинці на середньому вогні до повного висихання верхньої сторони. Вона не буде прилипати до руки, з іншого боку млинець зарум’яниться.

Крок 8

Зніміть млинець і покладіть його смаженою стороною на рушник. Налийте на сковороду таку порцію тісту.

Випікайте таким чином всі млинці. У стопку складіть вже зовсім охололі млинці, тому що інакше вони можуть прилипнути один до одного. У мене вийшло 15 млинців діаметром 12 см.

Крок 9

Подавайте марокканські млинці з медом, сиропами чи варенням. Смачного!

Марокканські млинці на їхній батьківщині називають багрир, їх подають з медово-масляною сумішшю. У тісто також можна додавати ізюм. Цікаві, незвичайні млинці!

You cannot copy content of this page