Кожна людина може легко і досить недорого посилити і урізноманітнити смак їжі, використовуючи при приготуванні різні прянощі, спеції та приправи. Але ось про користь спецій для нашого здоров’я і про використання їх в народній медицині відомо небагатьом. Але ж, включаючи різноманітні спеції в щоденний раціон, ми отримуємо не тільки смачні, але і корисні страви.
Куркума – це спеція, яка входить до складу дуже популярної приправи Каррі. Вона ж надає їй красивий жовтий колір.
Слід зазначити, що сьогодні знайти і купити спеції, а також прянощі і приправи, не складає ніяких проблем в якому б місті ви не знаходилися.
Тепер можна і перекусити.
Дуже смачний рецепт печива з використанням куркуми.
Інгредієнти:
- 80 г цукру
- 200 г борошна для хліба
- 20 г лимонної цедри
- 5 г куркуми
- 40 мл соку лимона
- ½ пачки вершкового масла
- 1 пакетик розпушувача
Цукор доповнюють куркумою, топленим маслом, цитрусовою цедрою і соком. Все це перемішують з розпушувачем і борошном, а потім оформляють у вигляді круглого печива. Отримані заготовки перекласти на деко і пекти при 180 градусах, приблизно 15-20 хвилин.
Смачного!