Поради, щоб тісто для пельменів та вареників не розварювалося при варінні
Прості поради допоможуть приготувати такі пельмені, які не розварюватимуться під час приготування, перетворюючись на безформну кашу. Ця страва може бути як обідом, так і вечерею. До того ж воно надовго втамовує голод.
Причини, чому пельмені розварюються
Насамперед важливо розібратися, чому тісто розварюється, перетворюючись на кашу. Є кілька причин.
Вода сильно кипить. Після того, як рідина закипить, необхідно зменшити вогонь, щоб не було сильного кипіння.
Час варіння надто тривалий. Страву готують протягом 5 чи максимум 7 хвилин. В іншому випадку не уникнути неприємних наслідків.
Тісто було замішане неправильно. По-перше, не всі вимішують його достатньо часу. Для того щоб тісто стало еластичним, потрібно працювати над ним не менше 7 хвилин. Не можна допускати, щоб були грудочки.
Другий важливий фактор – інгредієнти. Не всі додають яйця, наприклад.
Як правильно замісити тісто для пельменів, щоб воно не розварювалося
За класичним рецептом готують тісто з 3 склянок борошна, 1 склянки чистої води з додаванням чайної ложки солі. Всі інгредієнти змішують, а потім замішують тісто, щоб у результаті вийшла гладка маса без грудок. Вона не повинна липнути до рук.
Важлива порада, як уникнути розварювання: дати масі відпочити протягом години після вимішування. Можна залишити тісто на столі або ж відправити в холодильну камеру, загорнувши при цьому харчову плівку. Тісто розбухне і стане еластичним. Тоді при варінні воно не розвариться.
Рецепт пельменів, які не розварюватимуться
Класичний рецепт має недоліки. Наприклад, є можливість додати занадто багато борошна, внаслідок чого маса стане занадто жорсткою. Крім того, не завжди вдається отримати пружне тісто, яке не рватиметься, навіть якщо вимішувати довго.
Тісто з яйцем:
насипати борошно на чистий стіл у кількості 3 склянки;
зробити гірку, а всередині неї ямку, в яку додати 1 свіже яйце, чайну ложку солі та олію в кількості 1 столової ложки;
добре перемішати, після чого додати склянку чистої води;
замісити масу та залишити «відпочити» на столі протягом 40 хвилин.
Ніжне тісто для пельменів, яке не розвариться
Для приготування такого тісту потрібні лише два компоненти, а саме кефір з борошном. Варто зазначити, що виріб виходить дуже смачним.
Як готувати:
влити кефір у кількості 200 мл у зручний глибокий посуд;
всипати борошно в кількості 350 г;
перемішати вилкою, а потім замісити тісто;
залишити на столі на півгодини.
Крім того, після закипання рідини слід додати порядку столової ложки оцту та трохи солі. Потім зробити вогонь мінімальним. Пельмені необхідно додавати тільки в киплячу рідину, потім добре перемішати і відразу ж влити крижану воду в кількості однієї чашки. Такий хитрий прийом охолодить киплячу воду, після чого блюдо не матиме шансів розваритися.
Після закипання потрібно прибрати кришку до кінця варіння. Процес приготування повинен тривати максимум сім хвилин після другого закипання рідини.