Хороші та погані дні для квашення капусти за місячним календарем у жовтні та листопаді 2023

Хороші та погані дні для квашення капусти за місячним календарем у жовтні та листопаді 2023

Осінні місяці приносять із собою багатство смаків та ароматів на наших кухнях. Одним із незамінних гостей на осінньому столі є квашена капуста. Її насичений смак та аромат притягують як дорослих, так і дітей.

Досвідчені кулінари знають, що для створення дійсно смачної та корисної страви капусту потрібно квасити у певні дні, керуючись місячним календарем.

Місячний календар для квашення капусти у жовтні та листопаді 2023 року, три рецепти осінньої капусти.

Квашення капусти у ці місяці має бути ретельно сплановане, враховуючи вплив місячних фаз. Ось оптимальні дні для цього процесу:

У жовтні:

Сприятливі дні: 15-27 та 31.

Несприятливі дні 28-30.

В листопаді:

Сприятливі дні: 2, 4, 7, 14-18, 21-23, 25-28 та 30.

Несприятливі дні: 5, 12, 13 та 22.

Квашена капуста – це не просто смачна страва, а й багате джерело пробіотиків, які підтримують здоров’я шлунково-кишкового тракту.

Три рецепти осінньої капусти для смачних щій

1. Класична квашена капуста

Інгредієнти:

1 головка середнього розміру нарізана на тонкі смужки;

2-3 столові ложки солі;

1-2 столові ложки цукру;

1 столова ложка картопляного крохмалю (за бажанням);

2-3 зубчики часнику, подрібненого.

Приготування:

Змішайте капусту із сіллю, цукром та часником у великій мисці. Розітріть інгредієнти руками, щоб виділити сік.

Перекладіть капусту у скляну банку, утрамбуйте кожен шар. Натисніть її важким предметом.

Залийте кип’яченою водою, щоб покрити капусту. Накрийте банку кришкою чи тканиною.

Поставте банку у прохолодне місце на 2-3 тижні для бродіння. Після бродіння закрийте банку та зберігайте в холодильнику.

2. Корейська квашена капуста (кімчі)

Інгредієнти:

1 головка середнього розміру нарізана на квадратики;

2-3 столові ложки солі;

2-3 столові ложки червоної меленої паприки;

2 столові ложки рисового або пшеничного борошна;

2-3 зубчики часнику, подрібненого;

1 столова ложка свіжого імбиру, подрібненого;

2-3 столові ложки олії;

1 столова ложка цукру;

3-4 стрілки зеленої цибулі.

Приготування:

Замочіть капусту у воді із сіллю на пару годин. Потім промийте та просушіть.

Змішайте паприку, рисове борошно, часник, імбир, олію та цукор, щоб приготувати соус.

Залийте капусту цим соусом, додайте|добавляйте| зелену цибулю і ретельно перемішайте.

Утрамбуйте капусту в скляній банці і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Потім перекладіть у холодильник.

3. Квашена капуста з морквою та яблуками

Інгредієнти:

1 головка середнього розміру нарізана на смужки;

2-3 моркви, нарізані на півкільця;

1-2 яблука, нарізані на кубики;

2-3 столові ложки солі;

2-3 столові ложки цукру;

2-3 зубчики часнику, подрібненого;

1 столова ложка меленого коріандру.

Приготування:

Змішайте капусту, моркву, яблука, сіль, цукор, часник та коріандр у великій мисці. Розітріть руками, щоб виділити сік.

Перекладіть суміш у скляну банку, утрамбуйте кожен шар. Натисніть важким предметом.

Залийте кип’яченою водою, щоб покрити капусту. Накрийте банку кришкою чи тканиною.

Залишіть її у прохолодному місці на 2-3 тижні. Періодично видаляйте піну або плісняву.

Після бродіння закрийте банку кришкою і зберігайте у холодильнику.

You cannot copy content of this page