На це запитання, відповість правильно не кожна господиня. Є багато думок, де правильно зберігати соняшникову олію – у холодильнику чи у шафі на кухні?
Але на це запитання можна знайти відповідь на будь-якій пляшці з олією, але етикетки мало хто читає.
Мають рацію і ті, хто зберігає рослинне масло в холодильнику, і ті, хто тримає його в шафках.
Неправильно поступають лише ті, хто тримає олію на відстані витягнутої руки від гарячої плити.
Правильна відповідь така: кисень, тепло, різкі перепади температур роблять масло гірким, втрачається аромат та корисні властивості.
Тому олію потрібно зберігати у темному прохолодному місці, де температура знаходиться в межах від +8 до +17 градусів.
Кімнатна температура вища, але закриту пляшку зберігати в кухонних нижніх шафках можна.
У холодильнику температура не перевищує +4 градуси. Чи означає, що олію зберігати там не можна? Навпаки, можна і треба.
Справа в тому, що для відкритої пляшки олії рекомендована температура зберігання набагато нижча.
У холодильнику за температури не вище +11 градусів пляшка олії може зберігатися до 3–4 місяців. Для олії найкращі місця – на нижніх полицях або в дверцятах.
Біля плити можна зберігати лише тижневий запас олії та бажано у скляній прозорій пляшці з кришкою.