“Чорний список” для холодильника

Чи не кожен використовує холодильник за призначенням, складаючи туди всі харчові продукти без розбору.

Це міф, що абсолютно вся їжа в холоді довше залишається свіжою і зберігає свої корисні властивості. Спробуємо розібратись?

  • Банани, цитрусові та яблука

При низькій температурі яблука швидко втрачають свій аромат і солодкий смак, банани чорніють, а апельсини і лимони загнивають і виділяють шкідливі речовини.

Якщо банани недостиглі, то краще залишати їх дозрівати разом з яблуками при кімнатній температурі. Також експерти не радять залишати фрукти в пакетах.

  • Авокадо

У холоді авокадо ніколи не дозріє і залишиться твердим і несмачним. Крім того, швидко почне чорніти і може зіпсуватися.

  • Зелень

Зелень, як і фрукти, має властивість вбирати в себе навколишні запахи. Базилік, петрушка та інша зелень після зберігання в холодильнику стане просто непотрібною. Всі корисні трави після покупки варто залишити на столі, в чашці з водою. Таким чином, зелень стане соковитіше і не втратить свій аромат.

  • Рослинні олії

Оптимальна температура для зберігання оливкової та інших рослинних олій 12-16 градусів. У холодильнику вони втрачають свою консистенцію, розшаровуються, з’явиться осад. Тому варто поставити пляшечку ароматної олії в кухонну шафку, де їй саме місце.

  • Картопля і цибуля

Для цих овочів найкраще місце для довгого зберігання – прохолодне, темне і сухе. У холоді крохмаль, що міститься в картоплі, перетвориться в цукор, а цибуля розм’якне і може покритися пліснявою. Навіщо вам овочі з запахом вогкості? Зберігайте ці овочі в паперових пакетах в ящику або шафці, куди не дістає сонячне світло.

  • Томати

Пахучі стиглі помідори в холодильнику буквально за кілька днів позбудуться всіх своїх смакових якостей і корисних властивостей. Також ці овочі розм’якнуть і втратять товарний вигляд.

  • Хліб

У холодильнику хліб черствіє набагато швидше, ніж в будь-яких інших місцях. Також не варто зберігати в холоді пекарські вироби. Випічка вже після недовгого перебування при низькій температурі стане несмачною і жорсткою.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page