Чи не кожен використовує холодильник за призначенням, складаючи туди всі харчові продукти без розбору.
Це міф, що абсолютно вся їжа в холоді довше залишається свіжою і зберігає свої корисні властивості. Спробуємо розібратись?
- Банани, цитрусові та яблука
При низькій температурі яблука швидко втрачають свій аромат і солодкий смак, банани чорніють, а апельсини і лимони загнивають і виділяють шкідливі речовини.
Якщо банани недостиглі, то краще залишати їх дозрівати разом з яблуками при кімнатній температурі. Також експерти не радять залишати фрукти в пакетах.
- Авокадо
У холоді авокадо ніколи не дозріє і залишиться твердим і несмачним. Крім того, швидко почне чорніти і може зіпсуватися.
- Зелень
Зелень, як і фрукти, має властивість вбирати в себе навколишні запахи. Базилік, петрушка та інша зелень після зберігання в холодильнику стане просто непотрібною. Всі корисні трави після покупки варто залишити на столі, в чашці з водою. Таким чином, зелень стане соковитіше і не втратить свій аромат.
- Рослинні олії
Оптимальна температура для зберігання оливкової та інших рослинних олій 12-16 градусів. У холодильнику вони втрачають свою консистенцію, розшаровуються, з’явиться осад. Тому варто поставити пляшечку ароматної олії в кухонну шафку, де їй саме місце.
- Картопля і цибуля
Для цих овочів найкраще місце для довгого зберігання – прохолодне, темне і сухе. У холоді крохмаль, що міститься в картоплі, перетвориться в цукор, а цибуля розм’якне і може покритися пліснявою. Навіщо вам овочі з запахом вогкості? Зберігайте ці овочі в паперових пакетах в ящику або шафці, куди не дістає сонячне світло.
- Томати
Пахучі стиглі помідори в холодильнику буквально за кілька днів позбудуться всіх своїх смакових якостей і корисних властивостей. Також ці овочі розм’якнуть і втратять товарний вигляд.
- Хліб
У холодильнику хліб черствіє набагато швидше, ніж в будь-яких інших місцях. Також не варто зберігати в холоді пекарські вироби. Випічка вже після недовгого перебування при низькій температурі стане несмачною і жорсткою.
Фото ілюстративне, з вільних джерел.