Для приготування нам потрібні:
- 500 г баклажанів
- 100 г ріпчастої цибулі
- 200 г свіжих грибів (можна шампіньйони)
- 40 г олії
- 350 г сметани
- 1 яйце
- Сіль
- Олія для смаження
Підготуйте баклажани – помийте, відріжте хвостики. Потім розріжте вздовж на половинки, виберіть з них частину м’якоті із насінням.
Викладіть човники із баклажанів в сковорідку чи форму для запікання, посоліть всередині і за допомогою пензлика змастіть олією.
Запікайте в духовці при температурі 230°С близько 10 – 15 хвилин.
Цибулю помийте, подрібніть та спасеруйте в олії.
Гриби відваріть та дрібно поріжте (якщо це шампіньйони можна просто обсмажити на сковорідці).
Приготуйте начинку: м’якоть баклажанів дрібно порубайте, змішайте з грибами та цибулею, додайте яйце, сіль за смаком, перемішайте. Човники із баклажанів наповніть начинкою, викладіть у форму для запікання чи сковорідку, змащену олією, і запікайте в духовці 30 хвилин при температурі 230°С.
За бажанням можна посипати готові баклажани натертим на терці твердим сиром і відправити в духовку ще на 10 хвилин.
Смачного
Фото – ілюстративне.