Баклажани, фаршировані грибами

Для приготування нам потрібні:

  • 500 г баклажанів
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 200 г свіжих грибів (можна шампіньйони)
  • 40 г олії
  • 350 г сметани
  • 1 яйце
  • Сіль
  • Олія для смаження

Підготуйте баклажани – помийте, відріжте хвостики. Потім розріжте вздовж на половинки, виберіть з них частину м’якоті із насінням.

Викладіть човники із баклажанів в сковорідку чи форму для запікання, посоліть всередині і за допомогою пензлика змастіть олією.

Запікайте в духовці при температурі 230°С близько 10 – 15 хвилин.
Цибулю помийте, подрібніть та спасеруйте в олії.

Гриби відваріть та дрібно поріжте (якщо це шампіньйони можна просто обсмажити на сковорідці).

Приготуйте начинку: м’якоть баклажанів дрібно порубайте, змішайте з грибами та цибулею, додайте яйце, сіль за смаком, перемішайте. Човники із баклажанів наповніть начинкою, викладіть у форму для запікання чи сковорідку, змащену олією, і запікайте в духовці 30 хвилин при температурі 230°С.

За бажанням можна посипати готові баклажани натертим на терці твердим сиром і відправити в духовку ще на 10 хвилин.

Смачного

Фото – ілюстративне.

You cannot copy content of this page