15 продуктів, які можна їсти навіть після закінчення терміну придатності

15 продуктів, які можна їсти навіть після закінчення терміну придатності

Яйця. Вони зберігаються ще 3-4 тижні після закінчення терміну придатності, але за умови, що їх тримають у холодильнику. Вони можуть зберігатися безпечно, якщо температура не перевищує 4°C.

Твердий сир. Тверді сири, наприклад пармезан, можуть залишатися безпечними для вживання навіть після закінчення терміну придатності. Поява плісняви не завжди означає псування продукту, достатньо видалити уражені частини.

Гранола та мюслі. Ці сухі сніданки можуть бути безпечними для вживання ще 1-3 тижні після закінчення терміну придатності. Сухі продукти добре зберігаються завдяки низькому вмісту вологи.

Молоко. Хоча молоко має обмежений термін придатності, воно може залишатися придатним для вживання ще до тижня після закінчення терміну придатності. Перед використанням перевірте запах і вид продукту.

Йогурт. Невідкриті йогурти можна вживати до трьох тижнів після дати закінчення терміну придатності. Вони містять пробіотики та молочнокислі бактерії, які допомагають підтримувати безпеку продукту.

Хліб. Можна безпечно вживати ще 5-7 днів після закінчення терміну придатності. У морозильній камері термін зберігання збільшується до 3-6 місяців.

Коренеплоди. Буряк, морква, редиска, пастернак можуть зберігатися в холодильнику ще на тиждень або навіть два після закінчення терміну придатності.

Горіхи. Більшість горіхів стабільні у зберіганні та можуть зберігатися кілька тижнів або навіть місяців. Однак слід уникати вживання горіхів з ознаками псування чи запахом.

Борошно, сіль, цукор, сода. Сухі інгредієнти, такі як біле борошно, сіль, цукор, сода можуть зберігатися ще 1-2 місяці після закінчення терміну придатності завдяки низькому вмісту вологи.

Макарони та рис. Сухі макарони та рис можуть зберігатися безпечно ще на два роки після закінчення терміну придатності.

Консервована кукурудза та інші консерви. Ці продукти мають тривалий термін придатності і можуть бути безпечними для вживання ще 1-2 роки після закінчення терміну придатності.

Мед. Мед є продуктом із практично необмеженим терміном зберігання. Правильно запечатаний мед, що зберігається в сухому місці, може зберігатися вічно завдяки низькому вмісту вологи і високої кислотності.

You cannot copy content of this page